Se upp för takplåten ...!

Ja det där riktigt sköna hojvädret uteblir och kanske är det bara bra när det finns en massa annat att göra, eller hur ska vi nu se på det !? Jag tog ett par mindre MC turer i helgen med det var nätt upp att det hade blivit äkta offroadkörning när kastvindarna tog i över fälten. Det var mycket skjuts i vindbyarna ett ovanligt väder för en vår? En sak är dock säker den nystaplade veden till vinterns förbrukning torkar fort. Det var även lätt att kratta löv, det vara bara att kratta så gjorde vinden resten och blåste in allt på grannens tom :)

När det nu ändå blåste som det gjorde så fick det bli lite mer förberedelser inför säsongen och det innebar att även dubbdäcken åkte av och att ett par riktigt nygamla endurodäck åkte på istället. Frågan är om de var allt för gamla och går att köra på överhuvudtaget? Vi får se när det blir dags för premiärturen. Upptäckte vid däckbytet att en av nylonstyrningarna för kedjan gett upp i vinterkylan, bara att beställa nytt.

I helgen var det också upptakts träff för BMW klubben i Dalarna. Det blev filmvisning från en Afrika resa som tre köldbitna malungsbor gav sig i kast med i januari månad i år. Att det var gott om snö när det gav sig av kan jag gott förstå men att de fick vända i Afrika pga för mycket snö låter helt otroligt. Tydligen hade de som bor där vid ingången till Sahara aldrig tidigare upplevt så mycket snö och kyla!? Nu nådde de i alla fall delar av resan mål och det var målgången på vissa inprickade delsträckor av Paris/Dakar Rallyt. De fick även problem på hemvägen då de i Portugal ytterligare en gång fick vända pga av snö, varenda väg var avstängd!? Ja vintern har inte enbart varit hård på våra breddgrader utan även så i andra delar av Europa ochdå även i Afrika // HansR

Kommentarer
Postat av: uomo

The information I found here was rather helpful. Thank you for this. http://www.flryanair.org/uomo

2007-02-26 @ 17:26:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0