Nu skrivs det ...

... som aldrig för om oss motorcyklister, tyvärr inte positivt :(  Tyvärr är det väl också så att det har hänt en del onödiga olyckor, i år igen, nu när säsongen drar igång och alla är lite ringrostiga. Varje olycka är självklart en olycka för mycket! Det märks dock i tidningarna att det är fokus just nu på de "farliga" motorcyklarna, de senaste veckorna har var enda liten olycka som kan frambringas, där en motorcykel är inblandad, blivit omnämnd i pressen. Jag har läst om både stukade fötter och skrubbsår så fokus just nu är nog att notera varje incident där en motorcykel är inblandad. Jag undrar hur många notiser det skulle bli om bilisterna hanterats på samma sätt?

Vi måste nu alla hjälpa till att både sprida budskap om försiktighet i trafiken inom MC kollektivet men också sprida sansad information om vilka det är som åker motorcykel och hur många olika "varianter" av motorcykelåkare det finns. Problemet med droger och alkohol är även samma som bland alla andra grupper som framför olika typer av motorfordon. Frågan då är väl om det är motorfordonet i sig eller förarens beteende som är problemet?

Faktum kvarstår också att MC kollektivet faktiskt fått ner antalet dödade i trafiken per capita även om antalet dödade totalt ökat de sista 10 åren. Kanske inte så konstigt då antalet motorcyklister fördubblats på samma tid. Vi ska dock fortsätta arbetet med att ytterligare få ner dessa siffror, för det är möjligt! Kanske är det också den enda räddningen för att vi även i fortsättningen ska få köra motorcykel! Jag var i Stockholm idag och såg då minst 5 motorcyklister som i rusningstrafik körde i klänning, kostym, jeans, lackskor etc och det kan knappast räknas till förbättrade säkerhetsåtgärder :(  // HansR

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0