Ingen imma trots brrr...

Ja nu är det verkligen bistert med 17 minusgrader på termometern. Tydligen är vi också ganska ensamma om denna bistra temperatur i hela Sveriges avlånga land. I Kiruna är det runt 10 plusgrader och längst i söder runt 1 till 2 grader varmt, men mitt i landet i Dalarna och Värmland ja där är det runt 15 grader kallt!?

Men jag får dock ett riktigt vintertest denna vecka och så här långt har det fungerat bra. Ja måste också skryta om ett helt fantastiskt innervisir som gör att jag inte drabbas av någon imma alls trots det bistra klimatet. Det är ett Pinlock visir inköpt på Touringbutiken www.touring.se (268:-) som du enkelt spänner fast på innsidan av ditt vanliga visir. En liten silikon rand gör att det bildas ett luftskikt emellan de båda visiren och det verkar göra susen. Visiret som inte är täckt så det blir dubbelvisir immar igen ganska direkt men den dubbla delen håller sig helt klar. Det enda du behöver göra för att montera det hela är att borra två små håll där du snäpper fast två små pliggar. I dessa pliggar spänner du sedan fast innervisiret, som då också är mycket lätt att ta bort för rengöring eller när det inte behövs. Det följer med en bra mall som gör själva borrandet mycket enkelt. Du får även med ett borr! Av alla de olika imfria visir som jag provat är det endast detta som verkligen fungerat :)

image179
Det finns modellanpassade visir för flera olika hjälmfabrikat men också ett universal (se ovan) som fungerar bra i de flesta hjälmar. Det finns även färgade skiktskivor i gult och rökfärgat. Den gula ger, sägs det, ett bättre seende i skumt och disigt väder och vid mina tester kan jag nog hålla med om att det i alla fall känns eller upplevs så // HansR

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0