Dalen ...

Ja var någonstans skulle jag hitta dalarnas dal om inte i Norge :) Vi har nu tagit oss över ett par olika fjällkedjor och topparna blir bara högre och högre. Vi närmar oss nu Hardangervidda och imorgon bär det av dit på vår väg mot Odda och Hardangerfjorden, men som sagt där vi är nu ja det finns nog bara i Norge. Vi är i Dalen vid änden av Telemarkskanalen och därmed inte allt för högt ovan havsytan men då blir det också som det blir i "Dalen". Omgivningen består av fjell på över 1000 meter och det innebär att det verkligen blir en Dal med stort "D"  , släng dig i väggen Dalarna för här räcker du inte till. Vädret så här långt har bestått av sol, sol och åter sol, när såg vi den sist? Det känns nästan konstigt att sitta i fjälljung på 1200 meter och känna solen värma både kropp och själ, det var inte igår men bättre sent än aldrig :) Vägarna så här långt är helt underbara och de flesta i mycket gott skick. Kurvfaktorn är riktigt hög och idag har vi endast kört en kortare sträcka på ca 3 mil där vägen inte kunde rekommenderas som MC väg av klass 4 eller 5. Vi fick även till ett besök vid hamnen, ett par mil öster om Rjukan, där tåget med tungt vatten lastades ombord på färjan som senare sprängdes ute på fjorden. Efter detta sabotage återhämtade sig aldrig Tyskarna i kapplöpningen mot atombomben och tur var väl det. Jag skickar med några bilder från dagens tur // HansR

   

Kommentarer
Postat av: Göran Svensson

Hej på er!

Vi har just kollat på vädret och det verkar stämma ganska bra med hur ni har det, sol, sol. Ett högtryck på väg in ifrån de Brittiska öarna, när hörde man det senast. Njut av dagarna så jobbar vi på här hemma, vi är väldigt avundsjuka.

/ Göran och Sonja

2008-09-21 @ 23:45:54
Postat av: Olof

Har varit där. En fin repa. Kan inte låta bli att bli en aning avundssjuk då jag sitter här i Stockholm på kontoret.

2008-09-22 @ 09:20:49
Postat av: HansR

Som sagt man ska aldrig ropa efter för mycket, idag är ordningen återställd och solen i moln :( Men som sagt vägarna vi åkt idag, ja det kan inte bli så mycket bättre :)

2008-09-22 @ 21:51:59
URL: http://www.mctouring.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0