Full gas ...

... ja nu är det ingen diskussion nu är det full fart på vägarna igen och en härlig barmarkssäsong ligger framför oss :) Tyvärr är det väl också många som vrider lite för duktigt på gasen och tyvärr händer också det som inte får hända nya dödsoffer och svårt skadade MC-förare. Visst kan vi tycka att billisterna beter sig lite si och så mot oss MC-förare men hur vi än vrider och vänder på det hela så bidrar vi själva med en stor del av riskskapandet genom ett allt för omdömmeslöst körande långt över den gräns där vi har kontroll. Tänk efter före, får bli mottot även denna sommar! Tänk inte bara för dig själv, tänk också åt de andra i trafiken i fall de själva glömt bort att göra det!

Och du, om du verkligen vill utsätta dig för livsfara och riskera både hälsa och liv så har jag den perfekta platsen för detta, mittstrecket mellan fil 4 och 3 på motorvägsringen runt Paris! Vägen är fyrfilig men det hjälper förstås inte i rusningstrafik utan det blir ändå stockning, det är dock inget problem för tvåhjulingar som har sin egen fil mellan filerna! Där mellan filerna susar de gladeligen fram i mellan 70 - 90 km/h så att det bara fladdrar i backspeglarna på de nästan stillastående bilarna, vad som skulle hända om en billist helt plötsligt bytte fil utan att se upp vågar jag ens inte tänka på.

Här kan du se film från sådan körning, men märk att detta är ingenting mot vad som verkligen sker i de här bilderna är det riktigt goda förhållanden med riktigt gott om plats:

Film från Paris motorvägsring! Klicka här!

Med hopp om livet // HansR

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0