SMC ...

Ja nu var det en hel vecka sedan det var träff för riks- och länsfolk, instruktörer och reseguider inom SMC. Det blev mycket diskuterande om framtida aktiviteter och arbete och framför allt med fokus på säsongen 2009. Det är nu t.ex klart att SMC Travel kommer att presentera sina resor på mässan "På två hjul" i januari, en fantastisk möjlighet att nå ut till 1000-tals hojåkare från alla delar av sverige!

Men nu till det kanske allra viktigaste! Antalet medlemmar i SMC skjunker och budgeten måste börja bantas för organisationen. Det är ju självklart att får man in mindre pengar kan man ju inte göra lika mycket, men vet alla de som hoppar av vilka aktiviteter som SMC ägnar sig åt? Den allra största delen av verksamheten arbetar för att främja allas våra möjligheter att få åka hoj i form av utbildningar, avrostningar, remissyttranden, förslag på åtgärder, bevakning av EU och internationella tänk, flitiga besök hos Vägverket, Polisen, Försäkringsbolag och mycket mera. SMC är ju i grunden ingen vanlig MC klubb som arrangerar trevliga träffar, möten, resor och annat som roar oss hojåkare utan SMC är en intresseorganisation med främsta mål att bevaka vårt intresse att åka hoj. Att vi idag överhuvudtaget kan åka hoj lagligt och till kostnader som inte helt knäcker oss, även om det kan göras mer, ja där har SMC varit en klart bidragande och drivande orsak. Hela tanken med SMC är att vara den som ska gå i främsta ledet när det gäller att bevaka alla motorcyklisters intresse, även de som inte är med i SMC. Men hur gör man detta utan ekonomiska medel? Ja ett sätt är rent ideellt arbete och det är fortsatt den största insatsen i SMC men det behövs också ekonomisk styrka för att ge mer kraft till allt arbete. Som i alla stora intresseorganisationer kan man kanske inte förlika sig med alla tankar som uttrycks och alla ideer som drivs men jag är helt övertygad om att sett till helheten så är stödet det bästa vi kan få för oss hojåkare.

SÅ DU SOM ÄNNU INTE ÄR MED I SMC KOM MED OCH HJÄLP TILL, DU BEHÖVS!

Själv har jag varit med sedan 1977 och jag är även med i andra MC klubbar men SMC är ändå den organisation jag kommer att lämna sist, om någonsin!

Anmälan till SMC: http://www.svmc.se/templates/Page.aspx?id=270

Läs även där om alla andra förmåner du får som medlem, det är inte lite! Men haka inte upp dig på om du behöver en till hojtidning eller inte för det är inte det som är kärnan i SMC utan det är att resa lans för vårt gemensamma intresse // HansR

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0