Vilken dag ...

Idag tog jag mig en tur till Uppsala och anledningen till den resan tog 7 minuter av en dag!? Kändes som en allt för lång resa för en sådan ringa insats? Men kanske ska jag inte vara så besviken över detta då jag fick mig en helt fantastisk MC tur på underbara grus- och asfaltsvägar, bäst var dock de först nämnda :)

Efter som jag hade både gott om tid ner och gott om tid hem så lät jag helt enkelt min navigator (TomTom) ta mig den KORTASTE vägen mellan två platser, alltså inte SNABBASTE som är den normala inställningen. Eftersom TomTom håller rätt på allt som är tvåspårigt så kan det bli riktigt spännande :). På vägen ner till Uppsala så testade jag att navigera den kortaste vägen mellan Mockfjärd och Norberg. Det blev en tur nästan helt på grus och då mängder av gamla forvägar i det som kallas bergslagen. Många hyttrunier och gammal bergslagskultur att passera. Sista biten från Fragg till Norberg kan jag dock ifrågasätta om den ska kallas tvåspårig!? Med en liten traktor hade det nog gått men med en vanlig bil? Knappast! Det gick dock med en R1200GS om jag inte tog i allt för hårt, men spännande blev det :)

På vägen hem blev det lite asfalt från Uppsala till Gysinge men därifrån tog jag kortaste vägen mellan Gysinge och Torsång. Gisses vilka vägar det blev! Det är smått otroligt hur många gamla forvägar det finns på skogen. Det är inte heller mycket trafik på dom jag mötte inte mer än ett par bilar på ca 15 mil grusväg :) Här nedan kan du se lite bilder från trippen. Klicka på bilden så förstoras den // HansR

     

Ps. Ett tips är att ha med sig en bra karta över den terräng du färdas i för vad gör du om GPS:en slutar fungera i ett kors bland alla forvägar på skogen ;-)


Åter igen 2 ...

Ja då var jag åter hemma igen och  vad ska man säga!!! Kan det bli bättre än så här? I år har Norge verkligen visat sig från sin allra bästa sida och trots flera försök har jag inte lyckats få till ett riktigt ordentligt normalt norgeregn, och vem är väl missnöjd med det :)  Här nedan kan du se några bilder som får tala för sig själv!

     
Klicka på bilden så får du den i större format!

Turen denna gång tog oss från Gagnef via Funäsdalen, Brekken, Selbu, Röra, Trofors, Hemavan, Mo i Rana, Polcirkeln, Nesby, Saltstraumen, Nesna, Brönnöysund, Namsos, Osen, Rörvik, Flakk, Klett, Stören, Röros, Os, Drevsjö, Idre och sedan hem igen till Gagnef. Det blev nästan 300 mil. Vi fick uppleva mängder av kurvor på allehanda vägar (dock enbart asfalt, förutom 3 mil i Sverige från Hemavan mot Mo i Rana där Vägverket rivit upp hela vägen och lagt på grovt makadam). Makadam är nästan perfekt underlag för en GS men knappast för en Custom med lite kubik :(  Vi klarade oss från större missöden ända tills det endast återstod 15 mil hem. Då blev det först soppatorsk på en Transalp och sedan kedjebrott på samma MC 4 mil senare. Det hela föranledde dock att jag fick prova min nya "reservdunk" på GS:en. Jag kunde med hjälp av en speciell slang från Touratech via återledaren från bensinpumpen på GS:en aggera tankautomat vid dikeskanten, inte helt fel när nöden så kräver :) Tyvärr in gick dock ingen släpvagn i utrustningen så hemtransporten av Transalpen fick ordnas på annat sätt.

Jag låter i övrigt ytterligare några bilder tala för sig själv :) // HansR

     

     

MC Touring när den är som bäst!

www.mctouring.se


Då var det åter dags ...

Då var det alltså åter dags att ge sig i kast med den långa Norge turen :) Nu bär det av mot Bodö och Kystriksveg 17 och på vägen dit ska vi ta chansen och prova ytterligare ett antal vägar. Vi hoppas nu på bästa tänkbara väder så vi får chans att njuta alla härliga vyer och även alla underbart härliga MC vägar!!! Packningen är nästan klar och rutten är nästan färdiglagd så det är bara att knäppa på GPS och ge sig av ;-) Jag bjuder dig några bilder från en tidigare tur och vill du läsa mer om Kystriksveg 17 så gör du det på nedanstående adress: http://www.mctouring.se/mctour/index.php?option=content&task=view&id=77&Itemid=35

Kystrv17-01


kystrv17-03

kystrv17-02


Vi kör för en uppreppning även detta år :) // HansR

www.mctouring.se


RSS 2.0