Nya resor ...

Ja då var MC mässan avklarad, det blev mycket prat med både kända och okända men alla lika trevliga och bitna av touringflugan :) Vi fick också sälja en hel del resor på mässan så nu passar jag även på att påminna här att SMC Travels resor för 2011 nu ligger ute på hemsidan och är öppna för anmälan!

Året resa för min del blir en helt ny Norge resa som tar oss lite längre söder ut på Vestlandet. Vi kör in söder om Oslo och tar oss upp längs dalgångarna mot Hardangervidda och så småning om ner till Hardangerfjroden. Du kan läsa mer om den resan på http://www.smctravel.se Resan körs den 10-16 juli 2011 // HansR

Här nedan ett litet smakprov på landskapet!Det är svårt att inte redan börja längta ... :)

Mässan ...

Ja nu har mässan dragit igång! Själv får jag avvakta ytterligare en dag innan det bär av ner till Stockholm och Älvsjö. Extra roligt blir det väl också att komma ner lördag och söndag då det är extra mycket med folk :) Många roliga och trevliga MCtouring vänner på en och samma plats, kan det bli bättre!

Som sagt själv kommer jag att vara en hel del i SMCs monter och SMC Travel delen, det blir mycket snack om sommarens resor och alla olika alternativ som erbjuds. Har du vägarna förbi så kanske vi syns där?

jag ska också försöka ta mig lite ledigt och själv kika runt på mässan och se vad årets upplaga har att bjuda på? Inte lika mycket hojar detta år men förhoppningsvis mycket annat som kan hjälpa en tourer på färden // HansR

Ny DVD ...

Nu är den nya MC touring DVD:n för 2010 klar!

Det blev 60 minuter helt ny film från Italien, Norge och ett vintrigt Sverige. Det är totalt sex olika filmer med material från Dolomiterna, Alperna, Gruppo di Sella, Nordkapp, Lofoten, Vestlandet(Norge) och ett vintrigt svenskt landskap, allt filmat under 2010. DVD:n kostar 150:-/inkl frakt och du kan läsa mer om den och beställa på nedanstående adress:

http://mctouring.forum24.se/mctouring-about203.html


Dammskog ...

Ja så var det då åter dags för en vinterträff i Dammskog! Resan dit var som vanligt kort, bara 3,5 mil, men gjordes i sämsta tänkbara MC väder, minus 8 grader och regn!!! Ja det tog lite tid att avverka dessa mil då jag fick lov att stanna ungefär var tredje kilometer och skrapa visir :( Rena pansar isen la sig över både mig och MC:n. Upptäckte dock att ICA-kortet kan vara bra till annat än mat, fungerade helt perfekt som isskrapa till MC visir. Måste ändå se över utrustningen lite och försöka få till lite värme till visiret, det får nog bli lite tråddragning och motståndsmätning till veckan :)

Vi var 10-15 personer som samlades till träff i Dammskog och det hölls gott liv i både kaminer och fotogenlampor för att stämmningen skulle hållas på god nivå. Nytt för i år var också filmvisning på plats i stugan. För detta krävdes dock ett litet elverk och det var ju förstås lite fusk. Min hemresa, nu idag lördag, bjöd på underbara vintervägar då jag valde att fara över Älgberget mot Dala-Floda. Okey vägen från Dala-Floda över skogen var mindre rolig då den var riktigt spårig och besvärlig men det var bara att hålla tungan rätt i mun och stå stadigt på skidorna så gick även det :) Tack Ante, Carina och Lill-Janne för ännu ett lyckat arrangemang!

  

GPS kurs ...

Onsdagen den 2 februari kl 19.00-21.00 blir det GPS kurs hemma hos mig på Tallbacken i Gagnef. Vi bjuder på kvällsfika. Det blir ingen avancerad kurs men väl en kurs för dig som vill lära sig att enkelt skapa rutter för både den lilla och den långa turen utan allt för avancerad utrustning. Vi kommer att utgå från ett verktyg som heter "Tyre" med vars hjälp du via Goole Maps kan skapa rutter för både Garmin och TomTom och sedan föra över dessa till din GPS. Vi pratar även runt andra tips och ideér som kan vara bra att tänka på när du är ute på turer med din MC och GPS. Du behöver inte ha dator med dig vi visar allt på storbildskärm. Bra dock om du har GPS:en eller GPS:erna med dig (med laddat batteri).

Det blir även lite reklam för sommarens resor både i BMW klubbens och SMC Travels regi.
BMW klubben: Norska Pärlor 2011 (en Hotell resa med historiska tecken i norges bästa fjäll och fjordlandskap)
Läs mer: http://www.bmw-mc-klubben.se/view.php?id=38&p=activities:page&aid=12950&sid=a0b1c37d40effb2702464900345689c6
SMC Travel: Norge 2011 (Hardangervidda, Hardangerfjorden, Sognefjord och Jotunheimen)
Läs mer när den blivit släppt(slutet av januari): http://www.smctravel.se

Det blir även lite premiärvisning av årets touring filmer till fikat T.ex "Dolomiterna 2010", en 20 minuters film om förra sommarens resa till Dolomiterna genom Danmark, Tyskland, Österike och Italien. Då finns även årets DVD till försäljning med 1 timme helt ny MC touringfilm från Norge, Italien och Sverige.

Anmälan till GPS kväll: http://www.mctouring.se (använd kontaktformuläret under "Kontakta oss")

En långtur ...

I fredags gavs det möjlighet till en riktig långtur, det blev 25 mil i ett härligt vinterlandskap där även solen visade sig några kortare stunder. Vi går mot ljusare tider :) För vår tur nyttjade vi både MC med sidvagn och Bumse med skidor och det hela var väl ett test på väg mot Krystallrallyt om några veckor, det gäller att få till alla detaljer så att det blir en härlig vinterresa. Turen tog oss runt Siljan och siljansringen. Vi fick även testa att spadarna funkade då jag själv testade att få stopp med hjälp av snövallarna, ett riktigt bra hjälpmedel när snön ligger djup längs vägen. Mjukt och behagligt är det också. En sak är dock säker man blir riktigt varm av att skotta och tyvärr gav jag nog den värmen till men färdkamrat Göran som var den flitigaste skottaren av oss :) Nu återstår väl endast att göra ett test i lite kallare väder än minus 8, vi får se om det blir någon sådan chans före avresa? Tyvärr blev det inga bilder då min kamera behagade krångla :( // HansR

Mindre glid ...

Strax före nyår fick jag möjlighet att hämta de nya dubbade däcken till min sidvagns MC så nu har jag även fått till ett riktigt bra grepp på den. Alldeles så där lagom så att det ändå blir lite kul i kurvorna :) Det är Dubbdäcksproffsen i Borlänge www.ddp.nu som hjälpt mig och det blev riktigt bra. Jag utgick från ett par Heidenau K60 som är bland det enda med lite mönster som passar på min CX500 från 1981. Utan dubb blir det ganska glatt men med vanliga ståldubb för bil med lite extra utstick blev det alldeles lagom.

Jag är också förundrad över vädret som hela helgen gett oss fantastiska vintervägar, till och med riksväg 70 var en enda vintrig väg med snö och isunderlag :) jag blev tvungen att köra flera vändor med både sidvagn och tvåhjuling med skidor för det är inte ofta det är på detta vis. Jag tog även en tur upp bland bergen här hemma och där var det oplogat som gällde med viss underpackning av skoter, men det fungerade även det :) // HansR

 

RSS 2.0