Ett smakprov ...

Ja nu finns ett litet smakprov ute från årets nordliga resa Till Vägs Ände 2010, som tog oss längst upp på Nordkappsklippan och längst ut på Lofoten. jag har gjort ett litet test med Pinaclealbum med musiksättning som finnas att beskåda på YouTube. Länken till filmen har du här nedan:

http://www.youtube.com/watch?v=j0gn-w4GDVo

Härliga hojhälsningar // HansR

Is och salt ...

Ja så kom då lördag och efter alla veckans morgnar med torrt och kalt väder och därmed också torra vägbanor så var vägen såphal! Ja det var ren isväg så det var bara att snabbt hitta en vagn och ta bilen för att hämta Bumsen i Avesta. Istället för en fin tripp på tvåhjul i höstsolen blev det en heldags hantering med vagn och lastning :( Nu är dock GS:en hemma igen och den nya ramen lyser upp hela garaget :)

Så nu är det väl ingen återvändo utan det är bara att montera dubbdäck och skidor så är jag redo för den nya säsongen för just nu ser det ut som vintern fått sitt grepp // HansR

Kluven ...

Ja nu står min GS klar och färdig i Avesta med ny ram så nu är bara frågan hur jag får hem den? Just nu är det -8 grader på termometern här utanför och snön som föll i onsdags ligger fortsatt kvar ute på gräsmattan, även om det bara är en centimeter. Så här långt har dock Trafikverket ännu inte börjat salta vägen så håller sig bara vädret torrt så ska det gå bra att köra hem. Jag siktar just nu på lördag förmiddag. Vädret ser då torrt och soligt ut men endast 0-2 grader, men har de inte börjat att salta så ska det gå bra att köra hem. Återstår att se om vädret håller i sig för då blir det tåg till Avesta och hämt av MC som gäller?

Väl hemma får det bli montage av skidor och dubbdäck så vi är väl rustade för den första riktiga snöturen :) // HansR

Avlämning ...

Ja i fredags blev det en härlig tur med GS:en till Avesta i solskenet, trodde jag!? Dagen innan hade meterologerna visat stora solar över landskapet så jag valde att köra hojen till Lundgrens i Avesta för rambyte men det höll på att bli en riktig vintertur! När jag lämnade Borlänge på eftermiddagen så fanns det stora svarta moln på himlen både i väster och i öster. Strax innan avfärd från jobbet fick jag ett telefonsamtal från Sandviken som berättade att snön vräkte ner. Jag insåg kanska snabbt att det inte skulle bli någon höjdare att köra i snöstorm ner till Avesta :( Tack och lov så lyckades jag kryssa mellan molnen och tog mig hela vägen ner utan nederbörd, men väl på vägen hem i bil så vräkte snön ner i Hedemora så det var i sista minuten :) Nu får dock hojen stå där under veckan och förhoppningsvis ska de då hinna med att byta ram och bromsvätska på hojen, det sistnämnda borde vara det enkalre men man kan aldrig veta när det gäller BMW och deras tekniska idéer? Det är tydligen en hel vetenskap att byta bromsolja på en GS med servoassisterade bromsar. jag tycker att det ändå var läge att göra det nu när hojen blir helt nerplockad och servon kommer idagen, det gör det lite lättare :)

I helgen har det också blivit lite mer filmarbete så inom en inte allt för lång tid borde det finnas lite nytt att lägga ut // HansR

Ruskträff ...

Nej någon Ruskträff blev det aldrig för mig, det kom ett trasigt tegeltak, en ej ännu vinterrustad båt och en häckklippning vägen :(  Det var bara att krypa till korset och inse att det kanske inte blir så många helger till att förbereda på så det var bara att passa på när vädret bjöd på sin allra bästa höstsida. Jag hoppas ändå att deltagarna på Ruskträffen fick en riktigt fin och angenäm helg i härligt höstväder :)

Jo visst ja, så fick jag också börja förbereda GS:en för rambyte. Tyvärr frös ramen sönder i vintras då det tydligen var för lite glykol i den :( Det visade sig att ändbrickan till huvudramröret inte hållit helt tätt så under årens lopp har röret samlat på sig vatten, så mycket att det blev en rejäl frostsprängning. helt klart är att det behövs ett litet dräneringshåll i underkant av ramröret för att säkra att eventuellt vatten blir kvar där inne. Till veckan är dock tid bokad på Lundgrens i Avesta så nu blir det till att byta hela den bakre ramen och det är väl det mesta av ram på en R1200 GS? Tack och lov så har BMW tagit på sig det hela så det bugar jag och tackar för.

När väl ramen är bytt så är det bara att invänta den första snön och ge sig ut på nya vinteräventyr, när väl vintern kommer :) // HansR

RSS 2.0