Dan före doppare dan ...

Ja så blev det då en tur även dan före doppare dan, det blev en julklapps och julblommetur i ett fagert vinterväder med sol, +-0 och 0,5cm snö. Det räcker väl precis för att kunna kalla det hela för en vit Jul :) Härligt är det också nu när det hela har vänt och det blir ljusare dag för dag, den nya barmarksäsongen är snart här! OK vi siktar in oss på jul först nyår sedan och några vintermånader men sedan är vi där :)

Jag önskar alla en riktigt GOD JUL och ett riktigt GOTT NYTT MC ÅR!

jul2006

// HansR

Och skidan den slinter ...

Idag fick det bli en tur med bree...sladd :) När nu hösten och även december har varit som den har varit så är det ganska typiskt att det är snö och halka när jag ska hämta MC'n från service. Visst det är väl alltid en risk att det är halt vi den här tiden på året men typiskt är det ändå. Imorgon säger SMHI att det ska milt igen :(  Trots snö och halka är det förvånansvärt hur bra däcken ändå biter. Nu var det en ren landsvägshoj och inte heller med de friskaste däcken men greppet var gott ändå. Det var nästan så att jag lockades att ta en extra runda :)

Ytterligare en nyhet är att jag fått fatt i skidor till Suzukin! Det ska bli spännande att se hur det går att fästa dessa och hur det sedan blir att köra med skidor? Helt klart är dock att det behöver komma ytterligare någon decimeter med snö innan det blir riktigt bra för sådan körning :) Den som väntar på något .... // HansR

Bergslagsträffen 2007

Ja så var den då avverkad, årets upplaga av Bergslagsträffen! En MC träff för de inbitna som inte bangar lite snö och kyla utan tar sig fram i ur och skur. OK, årets upplaga bjöd inte direkt på snö snarare strömmande vattendrag och mindre översvämningar, men lite kyla blev det :) Träffen startar på fredag ,helgen före jul, och avslutas på söndag. Jag fick i år chansen att vara med fredag till lördag, tiden räckte tyvärr inte till mer, och njuta härlig samvaro runt brasa och ett antal flammande fotogenkök :) Träffen hålls vid Spannsjökojan i de djupa Bergslagsskogarna mellan Ludvika och Kloten. Ett antal "bäddar" finns att tillgå i stugan och för dom som vill slippa "timmersågning" hela natten går det också bra att tälta. Det var drygt 15 personer som med hjälp av två eller trehjul lämnat julstöket och tagit sig till årets träff.

bergslagsträffen1
Spannsjökojan med diverse tillresta

Som traditionen bjuder så börjar lördagen med den sedvanliga promenaden till julmarknaden i Nyfors. En julmarknad som varmt kan rekommenderas för alla vilsna och stessade själar i juletider. Det blir även en skön promenad på ett par tre kilometer, enkel väg, efter frukostbestyr i stuga och tält. Vägunderhållet och skyltarna som leder oss fram till Nyfors vittnar att detta inte är prioriterade trakter när pengarna ska fördelas i statens och kommunens kassakistor, ändå är det från dessa skogar som samhället hämtar stora inkomster.

bergslagsträffen2
En vägvisare på Bergsalgsskogen

Väl framme i Nyfors och lanthandeln där så inser vi vilken idyll det är! Här går inte att bli stressad och vi får verkligen hoppas att det finns möjlighet för den lilla lanthandel att överleva många år till. Tyvärr förstår jag att det inte är lätt nu när tyskar och holländare tar över alla stugor i trakten och tillbringar 2-4 veckor per år på plats, det räcker knappast för att hålla affären igång. Inte räcker det heller med ett stackars besök per år av frostbitna MC-åkare som vill köpa lite choklad och dricka. Fantastiskt då att vi ändå kan möta en sådan värme vid varje besök i denna unika affär :)

bergslagsträffen3
Lanthandeln i Nyfors med mor och son

Tack Kjell och Håkan för ytterligare ett fint arrangemang, den 17:e eller 18:e i ordningen, i djupaste Bergslagsskogen!
 
Vägen hem bjöd lite kallare väder och en temperatur som kröp under nollan så lite vinter känning blev det ändå :) // HansR


En skön tur på första advent ...

Ja vad ska jag säga? Det är inte alla år som det går att ta en skön MC tur första advent, men i år gick det trots ett geografiskt läge norr om dalälven :) Det blev en skön tur från Gagnef till Falun där jag fick njuta sköna adventssånger samt ett härligt adventsfika. Efter det bar det av mot Sundborn och Carl Larsson gården, för var borde vi inte hitta lite julstämning om där? Jag fick även med mig två hugade MC kompisar som inte rädes denna sena timma på året :) En bild fick vi också till i Sundborn men advents- och julstämningen var det nog inte så mycket bevänt med :(

advent2006

Det är fortsatt lite svårt att förstå att det är december. Det borde vara vinter och snö. OK jag ska inte klaga för det har ju som sagt gett en barmarkssäsong som sträcker sig från april och ända till nu. Ok det var ca 3 decimeter snö här vid månadskiftet oktober/december men som sagt den vintern varade i knappt två veckor. Vi får nu avvakta och se om det blir en tur även andra advent? // HansR

Sommar, sommar, sommar ...

Ja det verkar som att sommaren aldrig ska ta slut? Visst vi har redan haft 4 decimeter snö i två veckor men det var en allt för kort vinter för att kallas vinter!? Fördelen förstås när vädret är som det är att jag och alla andra MC intresserade kan fortsätta åka :)

Igår tog jag mig en tur på en 1100 Virago och visst det blev fel på en gång. Självklart tog jag på mig allt för mycket kläder i tron att det faktiskt var sista november. Nu var datumet rätt men temperaturen en sådan att det dög gott och väl med samma utrustning som en sval sommar dag :) Det gäller dock att vara snabb vid den här tiden på året för dagens ljusa timmar är tyvärr inte många :( Viragon kom dock fram till sitt mål och står nu uppställd för service och eventuellt byte av lager i framgaffelninfästningen, den känns inte riktigt som den ska. MCn är dock i goda händer och det är bara att avvakta resultatet. Det blir också intressant att se om vädret tillåter hemfärd utan släpkärra en bit in i december? Meterologerna har dock inget annat värme att prata om för de närmaste 5 - 10 dygnen.

Vi får se omdet blir lite sol i helgen kanske är det då läge för en lite längre tur :) // HansR 

RSS 2.0