Och skidan den slinter ...

... för nu är det vinter! Eller hur är det nu man säger? I helgen fick jag mina efterlängtade MC-skidor, militära Java skidor tror jag att det är? Innebar förstås att jag snabbt måste ut i garaget och kika om det skulle gå att få fast dem på min Suzuki DR600? Ett problem som dök upp direkt var att jag inte riktigt vet hur de egentligen sitter på en Java? Det verker som infästningen sitter ganska centrerat på MC'n annars borde det bli en mycket bredbent åkning? Ett sätt som jag ser på min MC är att sätta fast dem framför främre ramröret i ett fäste som får ersätta hasplåten. Frågan är också om skidorna ska ligga plant mot underlaget eller om dom ska ställas lite på kant? är det någon av er kära läsare som har kört MC i det militära eller som redan idkar MC åkning med skidor som har ett svar?

Jag blir nog tvungen till lite mer efterforskning om det här ska bli bra. Men dit ska dom på något vis :) // HansR

segt, segt ...

Lite segt just nu med MC säsongen. Vädret är det inte, och har det inte varit, något fel på men väl kroppen.  En efterhängsen förkylning och buller i bröstet har satt stopp för alla försök till en skön vintertur :(  Det har blivit en och annan vitlök senaste veckan och förvisso har det hjälpt men helt "fit for fight" är jag inte. Temperaturen har nu stegat ner sig något och det var inte mer än någon fjuttig minusgrad i kväll, senaste veckan har det annars varit mellan 8 - 15 minusgrader.

Med lite bättre mönster på däckena till trehjulingen så är det kanske snart dags igen för en tur? Vi får se om förkylningen fortsätter ge sig och om vintern håller i sig? // HansR

Då så var det sagt ...

rakt ut från våra politiker. Förslaget till nytt trafikförsäkringssystem har som ett givet mål att göra det så dyrt att köra MC att många väljer att sluta. Höj premier, höj avgifter och gör det omöjligt för ungdommar att börja köra så kommer det inte till slut att finnas några motorcyklar och motorcyklister kvar!!!

Ett enkelt sätt att göra sig av med ett problem, som politikerna ser det. Dra alla över en kam! I så fall finns det väl en mängd andra aktiviteter och företeelser som borde hanteras på samma sätt? Är det ingen av våra politiker, som kör MC, som har protesterat mot ett sådant synsätt och metoderna att nå ett sådant mål? Läs mer om våra politikers mål att få bort motorcyklarna från vägarna och hur SMC tillsammans med dig och mig förenar krafterna till protest. Se också en film där politikerna talar rent ut och förklarar vad det är dom vill.

http://www.svmc.se

Glöm inte heller att anteckna ditt namn för stöd till SMC arbete för att sansa förslaget // HansR

RSS 2.0