Ja så var den då ...

avklarad och på trötta ben men med ett leende på läpparna är jag nu åter hemma igen :)  Ja det fanns , helt klart, mycket att beskåda på mässan och det var nog ingen smakriktning som saknades. För min personliga del var det nog den bästa mässan hittills och jag fick många nya uppslag. Tydligt är dock att det kan vara svårt att hinna med hela mässan på en dag, det blev till att löpa lite extra på slutet :) Det som jag finner extra bra är att det nu är möjligt att även köpa utrustning på mässan. För oss som bor långt uppe i storskogen är det helt klart en fördel. Enda gången jag får chans att riktigt klämma och känna på grejorna, inte lika enklet när man sitter framför sin dataskärm :)

Vill du läsa mer om mässan finner du en artikel via denna länk: http://www.mctouring.se/mctour/index.php?option=content&task=view&id=110

Mässan här kommer jag ...

Ja då var det dags då att packa trunken och ge sig av mot mässan :)  Det är alltid en extra liten julafton när mässan kommer och jag får gotta mig i alla årets nyheter. Som sagt det blir spännande att se vad mässan har att ge detta år! Jag får återkomma med en utförlig rapport.

Vi ses väl där!? :) // HansR

Vinter, mörker och MC-spår ...

Ja så var då ytterligare en MC-träff i vintermörkret avklarad :) En härlig träff med MC-folk från Belgien, Holland, Danmark, Norge och Sverige. Belgaren, holländarna och dansken mötte jag på väg till träffen i Dammskog (mitt på skogen mellan Leksand och Dala-Järna), jag åt ett håll och dom andra åt det motsatta hållet? Om man möter någon som kommer på MC, mitt på skogen i -8 graders kyla mitt i vintern vet man att någon är på väg åt fel håll! Mycket riktigt hade det större gänget missat fotogenlyktan vid infarten, 5 kilometer tidigare efter vägen. Det blev till att vända och hänga på en "ny" guide. Väl framme vid avtaget mot Dammskog inser vi att det är oplogat, ca två decimeter nysnö med blåis under!? Det blev till att ta rejäl fart och hålla ångan uppe i det spår som fanns. Gick hyffsat för de med vinterdäck och gick även till slut för dem som hade vanliga släta MC-däck. Personligen fick jag dock även ta lite extra hjälp av ett rep, men då bet det desstå bättre :) Ja kneppen är många när det gäller att idka vintertouring och det är många historier som kan berättas runt lägerelden långt in på småtimmarna.

   

Holländarna tyckte det var allt för varmt i sovstugan så de flyttade ut i ladan, "är det vinter så ska den upplevas", verkar vara deras motto. Vi andra hade det lite varmare till dess brasan slocknat och inte längre värmde i nattens 12 gradiga kyla, men hu vad härligt du sover i en varm och go sovsäck även om frosten biter i skägget :)

Ett stort tack till Ante och Carina för en härlig träff i Dammskog!  // HansR

MC Mässa på gång!

Ja nu är det mindre än två veckor kvar till en av årets höjpunkter, MC Mässan :)  Alltid lika roligt varje år att kunna börja det nya året genom att få känna, ja riktigt känna, på alla nyheter, det är inte svårt att drömma sig bort i en sådan omgivning :)

Blir lite extra kul i år då SMC Travel är på plats med information om alla nya resor inför säsongen och där med även "Norges Tak" och "Kystriksveg 17". Som det ser ut nu börjar det bli fullt när det gäller "Norges Tak" och anmälningen till "Kystriksveg 17" öppnar inte förrän i slutet av den här veckan eller när nu nästa nummer av MC Folket kommer ut.

Vi ses på mässan! // HansR

Ps. Blir även MC träff nu i helgen i Dammskog. Det ser just nu ut som det blir en riktig vinterträff med både snö och kyla :)

Gott Nytt ...

MC år på er alla motorcyklister!

Vi får hoppas på ett riktigt njutbart MC år och att vi kan hålla alla orosmoln långt, långt borta.
Planera nu för nya turer och som det ser ut just nu så verkar säsongen starta tidigt :) // HansR

RSS 2.0