SMC ...

Ja nu var det en hel vecka sedan det var träff för riks- och länsfolk, instruktörer och reseguider inom SMC. Det blev mycket diskuterande om framtida aktiviteter och arbete och framför allt med fokus på säsongen 2009. Det är nu t.ex klart att SMC Travel kommer att presentera sina resor på mässan "På två hjul" i januari, en fantastisk möjlighet att nå ut till 1000-tals hojåkare från alla delar av sverige!

Men nu till det kanske allra viktigaste! Antalet medlemmar i SMC skjunker och budgeten måste börja bantas för organisationen. Det är ju självklart att får man in mindre pengar kan man ju inte göra lika mycket, men vet alla de som hoppar av vilka aktiviteter som SMC ägnar sig åt? Den allra största delen av verksamheten arbetar för att främja allas våra möjligheter att få åka hoj i form av utbildningar, avrostningar, remissyttranden, förslag på åtgärder, bevakning av EU och internationella tänk, flitiga besök hos Vägverket, Polisen, Försäkringsbolag och mycket mera. SMC är ju i grunden ingen vanlig MC klubb som arrangerar trevliga träffar, möten, resor och annat som roar oss hojåkare utan SMC är en intresseorganisation med främsta mål att bevaka vårt intresse att åka hoj. Att vi idag överhuvudtaget kan åka hoj lagligt och till kostnader som inte helt knäcker oss, även om det kan göras mer, ja där har SMC varit en klart bidragande och drivande orsak. Hela tanken med SMC är att vara den som ska gå i främsta ledet när det gäller att bevaka alla motorcyklisters intresse, även de som inte är med i SMC. Men hur gör man detta utan ekonomiska medel? Ja ett sätt är rent ideellt arbete och det är fortsatt den största insatsen i SMC men det behövs också ekonomisk styrka för att ge mer kraft till allt arbete. Som i alla stora intresseorganisationer kan man kanske inte förlika sig med alla tankar som uttrycks och alla ideer som drivs men jag är helt övertygad om att sett till helheten så är stödet det bästa vi kan få för oss hojåkare.

SÅ DU SOM ÄNNU INTE ÄR MED I SMC KOM MED OCH HJÄLP TILL, DU BEHÖVS!

Själv har jag varit med sedan 1977 och jag är även med i andra MC klubbar men SMC är ändå den organisation jag kommer att lämna sist, om någonsin!

Anmälan till SMC: http://www.svmc.se/templates/Page.aspx?id=270

Läs även där om alla andra förmåner du får som medlem, det är inte lite! Men haka inte upp dig på om du behöver en till hojtidning eller inte för det är inte det som är kärnan i SMC utan det är att resa lans för vårt gemensamma intresse // HansR

100 000 ...

... Så många besöksnoteringar har vi nu på www.mctouring.se , närmare bestämt 100 070) och det är väl värt att fira :)

I helgen får det firas med instruktörs- och Guideträff för SMC. Det blir ett ganska stort gäng som samlas i Borlänge för att planera inför 2009. Som det ser ut just nu så kommer SMC resor för 2009 att presenteras i januarinumret av MC Folket och ca en vecka därefter så blir det öppet för anmälan. Vi får väl också se vad annat som kan komma ut av helgen men ett är säkert att utbudet ökar med ytterligare ett antal resor.

Här i Gagnef snöar det nu och det är några grader kallt och ett helt ypperligt MCväder, dessutom lovar de sol i helgen. Med tanke på det så är det kanske inte helt önskvärt att krypa inomhus men jag får trösta mig med planering inför sommarens härliga resor :)

På träffen blir det även premiär för de första tre SMC filmerna producerade av mctouring.se. Klara så här långt är filmerna "Norges Tak", "Gokartbaneträning" och "Sporthojskurs". Alla ungefär 3-4 minuter långa och med en snabb bild av vad de olika aktiviteterna innebär, allt för att lyfta fram SMC arbete.

Från 0 till 100 000 och nu mot 100000000000000000 .... :) // HansR

Tyvärr ...

Det bidde ingen resa till Östersund, och SMC Jämtland, och prat om MC Touring, tyvärr var det för få som var intresserade. Eller så passade inte denna helg så bra? Det innebar att jag helt plötsligt fick en hel helg fri och vad kan man inte göra med en sådan! För min del blev det "vedhuggning" eftersom jag har ca 40 kubik oklyvet som ligger här hemma och väntar. Jag vet inte om jag riktigt tycker det blev ett bra byte men det hjälper väl till att få lite varmare i stuga i vinter, dessutom blir jag ju varm även av arbetet :) Huggning och huggning det kan väl diksuteras då jag fått hyra en "allt i ett" maskin som kapar och klyver nästan på egen hand.

Förberedelserna för mötet i Östersund hos SMC blev jag ändå klar med så nu finns det ett upplägg om intresset hettar till igen :)

Nya resor i sikte ...

På lördag den 15 november bjuder SMC Jämtland på informationsträff runt MC touring i allmänhet men också SMC Travels resor runt om här hemma men också långt ute i Världen. Alla som tycker Östersund ligger inom rimligt avstånd och som gillar eller skulle vilja prova på MC touring är varmt välkomna. Det sista med "varmt" är väl nästan en nödvändighet nu i denna råkalla november. Klockan 14.00 är det samling på gamla teatern i Östersund. Det blir bilder, film, tips och tankar runt MC touring och självklart massor av erfarenhetsutbyte. Läs mer om arrangemanget på adressen nedan där du också kan göra anmälan! Det är dags att börja planera nu inför sommarens äventyr! // HansR

http://www.svmc.se/templates/NewsPage.aspx?id=4840


Årsmöte ...

Ja så har det då varit årsmöte i SMC. Den här gången var det SMC Dalarna och Redwings i Mora som stod värd och hela arrangemanget gick av stapeln i Grönklitt, Orsa. Vädermässigt hade Dalarna kunnat bjuda på lite bättre väder än dimma, regn och is men vad kan man förvänta sig i november :(  Detta var också sista gången som mötet hölls i november för nu flyttar man åter till september som det var tidigare och ger möjlighet för alla att åka MC till mötet. På detta möte var vi väl bara tre, tror jag, som körde MC. En hade åkt ända från Vetlanda och det var en bragd om något i detta kalla och gråmulna väder. Plus 2, dimma och regn ja det är till och med värre än snö och minus 5. Själv hade jag en bra resa till Orsa med först vinterväglag och sedan torra och fina vägar från Leksand och norrut. Hem var det lite värre med dimma och regn men det gick det också. Ja fick även chans att prova min nya Biltema-lampa som nu hjälper mig till lite bättre ljus i novembermörkret. Den fick riktigt gott betyg i Vi Bilägare och jag kan bara hålla med, för det priset så gav den ett riktigt bra ljus. Det är 19 cm ljusöppning och en 55watts halogenlampa typ H11, som trots lågt watt-tal gav ordentligt med ljusflöde. Vackert är det inte men vem bryr sig  novembermörkret och till sommaren är den bara att skruva av :) // HansR

 

Pust, stön ...

... och åter pust, ja då var det dags att plocka fram snöskyffeln igen. Om det är bra eller dåligt, ja det kan man väl alltid fundera på men att barmarkssäsongen är slut det står helt klart. Från och med nu så är det salt som gäller på de stora vägarna :(  Frågan just nu är vilken MC som ska utsättas för vinterns slitage och var jag nu måste sätta in service för att  få rätt olja, dubbad däck och annat som behövs för vinterns nöjen :) För ett nöje är det alltid att köra MC men inte att skotta snö. Vi får se hur länge detta lager ligger men som sagt en start på vintern är det // HansR

RSS 2.0