Gott Nytt ... eller

... Ja då var det åter dags att önska ett Gott Nytt MC År och en önskan om många glada stunder i MC sadeln oavsett om det handlar om den lilla turen hemma vid eller ett längre äventyr utanför "tullarna". Vi får också hoppas att det blir ett bra år för utvecklingen i och runt vårt MC åkande. Just nu vilar en del vad gäller trafikskadeavgifter och annat som vill lägga större hinder för vårt MC åkande, men förbudsivrarna är många och det gäser lite varstans så det gäller att se upp.

TYVÄRR!
Tyvärr, tyvärr kunde kanske det nya året börja bättre än på det sätt tidningen BIKE tycker vi ska ta det till oss :( Det brukar vara kul varje gång det dyker upp dett nytt nummer av någon MC tidning men den här gången blev ett rejält undantag. Här kör Bike's testgäng ut i vild blomning och vill visa för oss alla hur en MC ska framföras i trafiken!? Hittills har de flesta tidningarna ursäktat bakjulsåkning, sladdning och wheeles med att det sker på bana och att det inte är meningen att man ska köra så i andra lägen, en ursäkt men absolut ingen riktigt bra sådan för vad är det man vill visa? Reportage om MC akrobater må vara hänt för det är en konstart men varför vi har MC och hur den ska framföras i trafiken ja det är något helt annat. Den här gången släpper Bike även dessa hämningar och använder bilder som direkt ska anspela på allmän väg för sitt trixande och fixande. Man väljer även att se till att det glimtar fram en varningsskylt för fartkameror allt för att ytterligare höja "pirrnings" känslan hos dem som inte vill annat än att utmana både sitt eget och andras öde, för det vore förmätet att påstå att de endast utsätter sig själva för en risk, det är ändå allmän väg.

Är det den här utvecklingen vi vill ha när det gäller vårt MC åkande? Är hela syftet att utveckla en kultur som bryter mot det mesta och ställer sig utanför samhället? Ja är det så då kan inte ens jag kan försvara mig mot förbudsivrarna eftersom jag tror på nödvändigheten av ett samspel för ett fungerande samhälle, allt annat skapar anarki och "vi mot dom" situationer och sådant har vi tillräckligt av ändå.

Självklart är ingen av oss den perfekte medborgaren som alltid gör allt rätt och aldrig bryter mot ett förbud men det är något som var och en av oss måste ta ansvar för själv och hålla i någon form av vettig balans. Att som "pappa" trimma sitt eget barns moped kan inte vara rätt sätt att signalera. Jag kan erkänna jag trimmade också min moped men det var inget jag fick för min far, men jag är säker på att han visste om det. Det ger en viss balans för vi försökte hantera det hela så det inte syntes eller påverkade andra allt för mycket. Att göra som BIKE gör nu tycker jag bara skickar en enda tydlig signal att köper du en sådan här MC och inte beter dig som på dessa bilder då är du ett "pundhuvud" och inte med i "gänget". Det löper nu som en farsot genom MC-kollektivet och "alla" måste visa att de kan köra på bakhjulet. Ett par dödsolyckor ledde det till bara under 2008!?

Jag kan bara djupt beklaga ytterligare "en spik kistan" för vårt MC åkande // HansR

En tur ...

... Idag blev det en härlig vintertur på snöbelagda vägar runt Gagnef. Vi har just nu ca 20 cm välpackad snö och termometern rör sig mellan 10 och 15 minus grader samtidigt som solen strålar från en klarblå himmel :) Det där med solen påverkar dock inte temperaturen så mycket då den knappt hinner upp förrän den ska ner igen. Men sådant väder är perfekt för en skön vintertur. Vi får se hur länge vintern stannar denna gång? Normalt brukar det bara vara slask över Jul och Nyår men i år blev det tydligen ett undantag och det var väl tur det :)

Jag skickar med en bild men tyvärr inte från dagens tur men just så här såg det ut även idag!


Väder ...

... Ja vilket väder ska det vara egentligen, eller är det just så väder ska va? Det snöar, det slaskar och det snöar igen för att sedan slaska och det verkar aldrig ta slut. Visserligen ser det ut som snön vinner till jul efter som slaskvädret inte riktigt hänger med och orkar ta allt fram till den 24:e men som sagt vi är inte där ännu?

Men som sagt, slaskväder passar också bra för lite inomhusarbete så i helgen fick jag äntligen möjlighet att redigera lite film från i barmarkssäsongen. Det blev ytterligare ca 25 minuter film från både vårens och höstens övningar. Vi får se om det blir av att lägga ut något på nätet efter julhelgerna? Lite förberedelser inför mässan har det även blivit så nu börjar det hela ta form, det blir en monter med stort fokus på mctouring!!! Vad annat skulle det vara i SMC Travels monter :) // HansR

Forum ...

Ja nu händer det väl inte allt för mycket på MC touringfronten förutom att jag och många med mig, tror jag, planerar för fullt inför barmarkssäsongen 2009. Det blir en hel del tid både till eftertanke och framtida planer. I alla dessa funderingar har jag funderat över hur jag kan utveckla formerna runt mctouring.se. Det som jag saknar mest idag är delaktighet från alla er andra där ute i MC touringvärlden, era erfarenheter, tips och idéer. Visst det går ju alltid att kommentera lite i bloggen och det går ju även att skicka material till mig för publicering på www.mctouring.se, men det är inte direkt enkelt och jag tror att det blir en extra tröskel. Jag har nu skapa ett så kallat FORUM på nätet där det kan ges lite mer möjlighet att tycka till, berätta, tipsa och allt annat som kan vara bra för oss som gillar MC touring. Jag tänkte nu dra igång detta forum lite försiktigt och se om det finns ett verkligt behov? Så nu hänger det på er om det finns intresse, främst då när det gäller att dela med sig genom att göra inlägg på forumet. Allt som behövs för detta är att du registrera dig som medlem med ett namn och en epostadress. Det finns även lite information i forumet om hur det går till och hur du använder de olika funktionerna. Så jag säger väl som så, VÄL MÖTT PÅ VÅRT NYA FORUM!

Länken till forumet: http://mctouring.forum24.se

Jag kommer även att skapa en länk från mctouring.se.

RSS 2.0