Sommar eller höst ...

Ja frågan är vad som gäller? Idag fick jag och några till med mig verkligen njuta lite äkta sensommar. Det blev både njutbara och fina asfaltsvägar och en skön tur med bryggan på Insjön. lite fika kunde vi då också passa på att ta oss :) Bättre hojväder än det som var idag är svårt att finna. Vindstilla och mellan 20-25 grader kan knappast bli bättre!!!

Jag kommer nu att vara bortrest i ca en månad. Troligen kommer jag också att få svårt att komma åt Internet och därför blir det svårt att hålla liv i bloggen och även så mctouring.se. Jag återkommer igen i oktober och då hoppas jag ha lite mer reseberättelser från sommaren som varit. Under tiden får du och alla andra MC intresserade passa på att njuta en skön MC-höst!

Jag skicka med några bilder från dagens tur som inspiration! // HansR

   

Shell eller Statoil ...

Shell eller Statoil i tanken har det någon betydelse? Jag har under en längre tid haft vissa, mycket små, problem med ojämn gång och lite smällande när jag släpper på gasen på min R1200GS. Det är som sagt små problem men dom märks. När jag nu här om sistens var i Norge på tur så föll det sig så att vi tankade på lite olika bensinstationer som t.ex Statoil, Hydro Texaco samt Shell. Andra gången vi tankade på Shell så föll det för mig att MC'n faktiskt gick bättre!? Inga smällar och inga ojämnheter i gången. Var och är det inbillning eller kan det vara så? Jag har gjort ytterligare ett par test här på hemmaplan och det verkar som att det är en viss skillnad. Så frågan är nu om Shell-bensin är bättre än Statoil-bensin för en R1200GS? Är det någon som har samma erfanhet?

Jag vet inte vad jag ska tror men jag får väl fortsätta testa och se om skillnaden kvarstår!? // HansR


RSS 2.0