BMW klubben ...

Ja igår lördag var det träff med BMW-klubben i Dalarna, eller närmare bestämt Dalasektionen, och vi träffades hos EMD i Gagnef som servar BMW motorcyklar, ja även andra när andan faller på :) Vi var 17 personer som mötte upp i underbart sommarväder! med runt 20 grader. Ja det blåste något dessa förmiddagstimmar så det funkade fortfarande bra att hålla MC-stället på men känslan fanns där :) Det blev lite prat om utrustning, mektips och touring tillsammans med en gemensam fika som EMD och Stefan Matsson (BMW-klubbens distriktsombud) bjöd på, tack för det!

De flesta tog nog sedan chansen och gjorde en härlig lördagstur i det fina vårvädret och själv blev det en tur över Leksand, Rönnäs, Smedsbo, Olsbacka och Falun. Det känns riktigt skönt nu att ha fått lägga bort vinterdressen och köra lättklätt :) // HansR


Ruttplanering ...

... med GPS! Ja idag körde mctouring.se och BMW klubben lite GPS övningar på Polishuset i Falun. Förra året då vi var i Gagnef kom det 16 stycken men som sagt polishuset verkade skrämma lite så nu blev vi bara sex stycken, men vi hade en trevlig kväll där vi kunde utbyta erfarenheter och testa lite nya program och funktioner som kan förenkla ruttplanerandet. Vi körde lite Tyre med Google Maps och konverterade lite filer mellan TomTom och Garmin med hjälp av ITNconv som kan konvertera till de flesta GPS och kartformat.

På lördag kör BMW-klubben öppethus hos EMD i Gagnef och då är alla klubbmedlemmar inbjudna!
Blårök ...

Ja idag blev det en tur på den nyligen iordningjorda Husqvarnan modell 28 :) Det var väl inte så mycket som behövde göras men en handbromsvajer behövde över syn efter en besiktningsmans hårda test, han tröck och tröck tills vajern helt enklet brast :( jag vet inte om du sett en sådan vajer på denna modell men det är inte mycket mer än vad du har på din cykel, det är inga som helst problem att med riktigt våld få den att brista. ja nu är den då åter lagad och det är dags att beställa ny tid för besiktning. Jag gjorde som sagt en test tur idag och den avnjöts helt utan problem, den gick som en dröm genom byn :)

En annan sak som var lite märklig var att Trygg-Hansa höjde försäkringen från 550 till 1050 för denna MC i år!? Jag blir inte klok på försäkringar till MC men det är minst en hoj per år som måste flyttas på grund av tokhöjningar :( Nu fick det bli IF genom Motorhistoriskaklubben i stället och en avgift på 450 kronor per år.

Full gas ...

... ja nu är det ingen diskussion nu är det full fart på vägarna igen och en härlig barmarkssäsong ligger framför oss :) Tyvärr är det väl också många som vrider lite för duktigt på gasen och tyvärr händer också det som inte får hända nya dödsoffer och svårt skadade MC-förare. Visst kan vi tycka att billisterna beter sig lite si och så mot oss MC-förare men hur vi än vrider och vänder på det hela så bidrar vi själva med en stor del av riskskapandet genom ett allt för omdömmeslöst körande långt över den gräns där vi har kontroll. Tänk efter före, får bli mottot även denna sommar! Tänk inte bara för dig själv, tänk också åt de andra i trafiken i fall de själva glömt bort att göra det!

Och du, om du verkligen vill utsätta dig för livsfara och riskera både hälsa och liv så har jag den perfekta platsen för detta, mittstrecket mellan fil 4 och 3 på motorvägsringen runt Paris! Vägen är fyrfilig men det hjälper förstås inte i rusningstrafik utan det blir ändå stockning, det är dock inget problem för tvåhjulingar som har sin egen fil mellan filerna! Där mellan filerna susar de gladeligen fram i mellan 70 - 90 km/h så att det bara fladdrar i backspeglarna på de nästan stillastående bilarna, vad som skulle hända om en billist helt plötsligt bytte fil utan att se upp vågar jag ens inte tänka på.

Här kan du se film från sådan körning, men märk att detta är ingenting mot vad som verkligen sker i de här bilderna är det riktigt goda förhållanden med riktigt gott om plats:

Film från Paris motorvägsring! Klicka här!

Med hopp om livet // HansR

Jippi ...

... Vilken dag :)  Det är Påsk, det är ledgt och solen skiner från en klarblå himmel! Det blev en riktig skön tur på snöfria vägar, nästan! Det visade sig att vårt utflykts mål Styggforsen i Boda dit har ingen behagat ploga så sista biten fick vi pulsa i snö men det var det värt för väl framme så fick vi njuta en härlig fika vid forsnacken. På resan dit fick vi också chansen att prova den nyinköpta Intercomen Scala Rider Q2 en riktigt angenäm upplevelse helt trådlöst :) Du som vill läsa lite mer om den och testet av den kan gå till denna länk:

http://mctouring.forum24.se/mctouring-about83.html

Jag avslutar med några sköna bilder från Styggforsen // HansR

  
Klicka på bilden för att se den i större format!

Äntligen ...

Ja äntligen har det blivit riktig barmarkspremiär med sol och 16 grader i skuggan, inte fy skam :) Det hade förstås varit ännu roligare om även grejerna hade hållit men batterier och BMW ja det är den ständigt rullande historien :( Så även detta år ingen kräm i batteriet trots att jag laddade det senast för 4 veckor sedan. Den här gångenvar kraften tyvärr så liten att en tur på 6 mil inte räckte för att cykeln skulle kunna starta igen!? Så det blev bara att dra iväg och köpa ett nytt batteri, den här gången blev det ett GEL batteri vi får se om det eventuellt fungerar bättre. Märkligt dock att dessa batterier är billigare än traditionella, i alla fall de tre varianter som jag hittade? // HansR

Bryssel ...

Efter en tur till Bryssel i två dagar kan jag hälsa att det finns en vår, det blev många motorcyklar på en gång i ett klimat mindre snöigt än här. Rabatterna lyste i vårens alla färger :)  En tröst för oss nordbor var möjligen att det inte var speciellt varmt +8, men snön lyste i alla fall med sin frånvaro och solen sken från en nästan klarblå himmel. Väl åter på svensk jord nådde temperaturen upp till 12 grader så nu kan vi prata om rejäl vårkänning även här :) Om värmen och solen håller i sig till helgen så kommer det säkert ut många vårrusiga motorcyklar och så även förare. På sin plats med ett varningens ord för lösgrus och vintertrötta bilister! Härliga soliga hojhälsningar // HansR

RSS 2.0