Regn, regn ...

regn ja vad mer kan jag säga, som det ser ut nu slås alla regnrekord för juli så länge jag har vandrat på denna jord. Det borde i alla fall inte vara någon fara för tomma kraftverksdammar och testa regnutrustning har vi kunnat göra mest varje dag, men är det så vi vill ha det? Nej knappast :(  Eftersom den totala nederbörden eller fukthalten runt jorden är ganska konstant så måst det vara många delar som just nu saknar vatten!?

Själv nyttjar jag tiden och planerar för nästa tur som jag inte hade tänkt skulle bli en tur för test av regnutrustning. Vecka 34 bär det av mot Norge igen och denna gång "Historiske Norge" med boende på ett antal av Norges mest kända fjord- och fjällhotell. Jag slipar just nu på rutterna och för säkerhetsskull får jag väl lägga in vissa alternativ i fall regnandet inte tänkt ta slut?  // HansR

Tyst och ...

... lugnt!? Ja det har kanske blivit lite mycket hoj de sista veckorna så nu tog det helt stopp när inget fanns bokat i kalendern. Kanske är det också så att nu tvingas jag göra allt det där som inte blivit gjort medans jag varit ute och kört hoj. Tydligen fanns det en hel del underhåll att göra på huset även denna sommar :(

OK, lite hoj har jag också hunnit med men det blev mest torrsim i form av ruttplanering inför nästa tur i vecka 34, då bär det åter av mot Norge och denna gång lättpackat för hotell touring. Vi får se om det kan skänka extra behag till MC touringen då packningen kan lättas och körningen bli friare?

Just nu väntar jag väl annars på att det ska sluta regna, gäller både med tanke på MC körning och underhåll på huset i form av fönstermålning. Ingen av dessa aktiviteter känns rätt i just nu rådande väder :( // HansR

Turslut ...

Ja nu var det slut på turerna för denna gång, sist ut blev Dalarnas Lustgård! Det blev en fin vecka i fager dalanatur med besök på diverse platser som Nusnäs, Falu Gruva, Carl Larsson och Björnparken. Många härliga vägar fick vi också köra samt beskåda ett oändligt antal faluröda stugor :)

Nu dröjer det ända till vecka 34 innan det bär av igen så nu kan fokus ligga på lite persedelvård :) // HansR

Dalarna ...

Ja då var det dags igen men den här gången på hemmaplan med Dalarnas Lustgård! I kväll var det välkomst middag på Green Hotel i Tällberg och imorgon bär det av på den första turen i ett fagert men blött dalalandskap. Vi håller tummarna för att det har regnat klart nu och att det inte finns mer vatten att släppa lös från ovan?

Imorgon bär det av runt Siljansringen med de sevärdheter som finns där // HansR

Hemma igen ...

Ja då var jag åter hemma igen och lika vemodigt denna gång som alla andra gånger ... längtan på en ny tur finnsdär redan :)  Tyvärr bjöd väl inte heller den sista dagens 36 mil på skönväder. Första delen föll det väl inte så mycket regn men sista biten kan vi väl säga att himmelen öppnade sig! Turligt nog var vi då bara ett par mil från Gagnef och en värande dusch. Efter detta regn träffade vi också på en blöt MC polis som inte lyckats hålla tätt på vare sig ställ eller handskar. Han hade varit på kommendering under vansbrosimmet så det var väl någon som tyckte att även han skulle ha sin beskärda del av vatten :)

I natt får vi torka både oss själva och åra kläder så att de som har ytterligare ett antal mil hem får köra tort.

Fortfarande kan jag inte lämna det lustiga i att vi var två grupper som körde åt varsitt håll på samma rutt, den ena grupperna har haft mest sol och uppehåll hela vägen och den andra har haft regnställ på varje dag!? Det är lite märkligt hur det kan slå? Ja nu regnade det ju inte hela tiden utan mestadels har även vi haft uppehåll men regnet hängde i luften till och från varje dag. Sognefjell (Norges Tak) och Geiranger fick vi dock se i sol och det var inte helt fel :)

Men nu vet jag i alla fall att både handskar, stövlar och jacka håller tätt men tyvärr inte byxorna så det fick bli regnbyxa på.

Imorgon börjar nästa tur men det blir på hemmaplan "Dalarnas Lustgård" med dagsutflykter runt Siljan och bergslagsbygden. Vi får se om det har regnat klart nu så vi äntligen kan få lite torrare väder? // HansR

Sista natten ...

... med gänget!

Ja nu börjar resan lida mot sitt slut. Vi fick en till början blöt tur från Dombås över Dovre fjäll men sedan torkade vägen upp och vi slapp mer regn denna dag. Nu har vi "sista natten med gänget" i Rena och vi får summera hela veckan. I morgon skingras vi åt olika håll och resan är över för denna gång men slutordet från de flestas läppar är att vi kommer åter!

Totalt kan v i summera en resa med både regn och sol men det har varit mer torrt än blöt. Jag hörde just från hemmet att de fått långt över 100 mm regn medans vi v arit borta så där ligger vi faktiskt i lä med våra få millimetrar.

Nu blir det hem och packa om för nästa tur som kör igång på söndag men då blir det turer på hemma plan i form av "Dalarnas Lustgård" // HansR

Uppkopplad ...

Ja då var man åter uppkopplad igen :) Lite svårt æven denna gång att hitta bra trådløsa næt så det tog sin tid att læmna rapport. Vi ær nu i Dombås och har påbørjat återresan mot Sverige. Vi har nu både sett Sognefjell och Geiranger med Ørnesvingen i solsken vilket kændes bra efter en del regnade. Trollstigen gav ingen sol men væl upphållsvæder och likaså Romsdalen med sina høga væggar. Vi har under denna vecka kørt rutten Norges Tak från båda håll med två olika grupper den ena har haft torrt, varm och soligt och den andra har haft regn, mulet och lite sol trots att det bara skiljt ungefær 20 fågelmil mellan de båda, det ær tydligt att vædret kan skifta rejælt. men som sagt vi har haft mer uppehåll regn så på det stora hela kænns allt bra och vi har fått se det vi gærna ville se, førutom Dalsnibba dær bommen var låst och grindvakten saknade nyckel!? Det var lite upprorsstæmning på platsen med husbilar, bussar och annat løst folk.

Med vennlig hilsen // HansR

Första dagen ...

Ja nu har vi nått Norge! Dagen började i solsken när vi lämnade Gagnef men 15 mil vara hela himlen täckt av moln och när vi nådde norska gränsen började det även regna :(  Det blev dock ett kortvarigt regn så snart var vägen torr och fin igen men temperaturen låg endast på 15 grader. Det grå mulna vädret följde oss sedan hela vägen till Mjösa och Steinviks camping. Efter trelefonkontakt med grupp 2 som kör ca 20 mil norr om oss fick vi då veta att de haft sol hela dagen!? Se där hur det kan skilja rejält på en så pass kort sträcka. Väl framme vid campingen blev det även lite regn men det kanske är bra för då blir det väl lite mindre moln där uppe i skyn och det är bra inför morgondagen :)

Imorgon fortsätter vi resan mot Dokka, Fagernes för att till sist nå Borgund // HansR

Norges Tak ...

... nu kommer vi :) Idag startade den första gruppen sin resa mot Norge och imorgon ger sig grupp 2 av. Tyvärr ser det väl ut att bli ett rejält väderomslag lagomt till denna resa så det ser ut att bli både sol och regn i, just nu, högst osäker fördelning? Blandväder brukar dock fungera något sånär då vädret växlar från dalgång till dalgång. jag återkommer med direkt rapport så fort jag kunnat koppla upp mig igen :) // HansR

Snart ...

Ja snart bär det av på årets tredje MC tur på lördag är det dags :)  Det började med turen till Lofsdalen i februari och sedan blev det turen till Lysebotn och nu bär det av mot Norges Tak! På fredag kommer det första gänget på 16 personer och på lördag det andra med samma antal. Den här gången kör vi två grupper och rutten i båda riktningarna. I Lom möts vi alla samma kväll och natt för ett härligt umgänge. Just nu är det för bra väder, i alla fall för behaglig MC touring, men frågan är vad nästa vecka har att bjuda? Vissa långtids prognoser pekar på regn men förhoppningsvis då bara som skurar? Som alltid så blir det en överraskning när vi väl är där. Nu återstår bara packningen innan det är dags att dra och frågan är när det ska ges tid, det blir väl som vanligt i sista minuten :) // HansR

RSS 2.0