Bergslagsträffen 2007

Ja så var den då avverkad, årets upplaga av Bergslagsträffen! En MC träff för de inbitna som inte bangar lite snö och kyla utan tar sig fram i ur och skur. OK, årets upplaga bjöd inte direkt på snö snarare strömmande vattendrag och mindre översvämningar, men lite kyla blev det :) Träffen startar på fredag ,helgen före jul, och avslutas på söndag. Jag fick i år chansen att vara med fredag till lördag, tiden räckte tyvärr inte till mer, och njuta härlig samvaro runt brasa och ett antal flammande fotogenkök :) Träffen hålls vid Spannsjökojan i de djupa Bergslagsskogarna mellan Ludvika och Kloten. Ett antal "bäddar" finns att tillgå i stugan och för dom som vill slippa "timmersågning" hela natten går det också bra att tälta. Det var drygt 15 personer som med hjälp av två eller trehjul lämnat julstöket och tagit sig till årets träff.

bergslagsträffen1
Spannsjökojan med diverse tillresta

Som traditionen bjuder så börjar lördagen med den sedvanliga promenaden till julmarknaden i Nyfors. En julmarknad som varmt kan rekommenderas för alla vilsna och stessade själar i juletider. Det blir även en skön promenad på ett par tre kilometer, enkel väg, efter frukostbestyr i stuga och tält. Vägunderhållet och skyltarna som leder oss fram till Nyfors vittnar att detta inte är prioriterade trakter när pengarna ska fördelas i statens och kommunens kassakistor, ändå är det från dessa skogar som samhället hämtar stora inkomster.

bergslagsträffen2
En vägvisare på Bergsalgsskogen

Väl framme i Nyfors och lanthandeln där så inser vi vilken idyll det är! Här går inte att bli stressad och vi får verkligen hoppas att det finns möjlighet för den lilla lanthandel att överleva många år till. Tyvärr förstår jag att det inte är lätt nu när tyskar och holländare tar över alla stugor i trakten och tillbringar 2-4 veckor per år på plats, det räcker knappast för att hålla affären igång. Inte räcker det heller med ett stackars besök per år av frostbitna MC-åkare som vill köpa lite choklad och dricka. Fantastiskt då att vi ändå kan möta en sådan värme vid varje besök i denna unika affär :)

bergslagsträffen3
Lanthandeln i Nyfors med mor och son

Tack Kjell och Håkan för ytterligare ett fint arrangemang, den 17:e eller 18:e i ordningen, i djupaste Bergslagsskogen!
 
Vägen hem bjöd lite kallare väder och en temperatur som kröp under nollan så lite vinter känning blev det ändå :) // HansR


Kommentarer
Postat av: PållePe

Här va jag andra året som träffen ordnades.
Körde upp från Hallsta i -17*

Pålle

2007-03-07 @ 11:06:39
Postat av: Hans Rönnegård

Där ser man! Fler som inte skyr vinter och kyla :)

2007-03-07 @ 20:50:13
URL: http://www.mctouring.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0