Ull i alla väder ...

Att ull är bra i kläder för aktivt bruk är sedan länge verifierat och under de senaste åren har också ull kommit ordentligt i ropet igen. Jag har provat många olika varianter och helt klart är att det fungerar helt ypperligt vid MCtouring. Du tänker kanske inte så mycket på ull-kläder när det är över 25 grader varmt ute men under andra betingelser är det ett utmärkt material. En av de största fördelarna med ull är att det värmer trots att det blivit blött. Det som varit mitt största bekymmer med ull-kläder är att få tag på bra och praktiska plagg samt någon som saluför sådana?

En av de större leverantörerna som finns tillgänglig över hela landet är Ullfrotté (Woolpower i Östersund http://www.ullfrotte.se/). De har många bra produkter och återförsäljare över hela landet, se hemsidan. En annan, ny kandidat för mig, är Ullmax (http://www.ullmax.se/). Ullmax har inte så många produkter men väl några riktigt bra och lämpade för just MC åkare! Deras försäljningskanal är inte via butiker på stan utan genom olika föreningar idrottsklubbar, MCklubbar etc. Föreningarna får behålla mellan 15-30% av intäkten från försäljningen och det även om du handlar från Ullmax webbshop. När du handlar väljer du helt enkelt vilken klubb du vill stödja :) Alla plagg är inte ullbaserade men de som är det verkar riktigt bra för sitt ändamål. Jag har inte hunnit testa dem fullt ut men så här långt känns det riktigt bra och då främst som förstärkningsplagg vid lite kallare väderlek. Även andra underställ från Ullmax har fått bra kritik och här är en länk till ett test av underställ i micropolyester http://www.ullmax.se/docs/Bast_i_test_Skogssport_nr1_2008.pdf Ytterligare en av mina favoritplagg i ull är strumpor och både Ullfrotté och Ullmax har ett urval av sådana som också de lämpar sig mycket väl vid MCtouring.

Någon som känner till ytterligare bra leverantörer av ull/ylle plagg? // HansR 

Kommentarer
Postat av: Folke

HEJSAN! Glad Påsk!

Har du testat Merino ull/det stinker inte av svett heller, prova det
om du inte redan gjort/gör det.
Säljs Av Naturkompaniet i Gävle Drottninggatan24

2008-03-21 @ 23:38:30
Postat av: HansR

Jo det är just Merino-ull som ullmax använder och det också från Merino får som inte skinnflåtts i baken. Ha en god och glad Påsk!

2008-03-22 @ 00:17:25
URL: http://www.mctouring.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0