Koll på läget ...

Den nya tekniken går framåt och för den norgeresenär som inte kan få nog när det gäller "koll på läget" så finns det ett par Appar som kan vara till god nytta :) Finns för Android men säkerligen också för Iphone. Det enda problemet är väl fortsatt att du bör vara uppkopplad via wireless och inte 3G när du är i norge för annars blir det kanske dyrt att ladda ner all god information :(

App 1: Norge har släppt allt sitt kartmaterial löst så det finns tillgängligt på nätet och med nedanstående app kan du hämta hem aktuell kart bild för den plats där du befinner dig eller bara kika runt och planera din resa. När du zoomar in så skalar kartan ner så du till sist hamnar på vandringsstigsnivå, så behöver du hjälp att hitta i Norge så är denna app inte helt fel.
 
Länk: https://market.android.com/details?id=haavards.wmsmap&feature=related_apps 

App 2: Här har du en App som kan ge riktigt bra med information, hur ser det ut med vädret på fjället just nu! Här får du tillgång till mängder med videokameror som Vegvesendet satt upp på känsliga ställen. Du får en aktuell stillbild över läget och kan se om det regnar, snöar eller om solen skiner :) Du får också information om eventuella störningar i trafiken i form av vägarbeten etc.

Länk: https://market.android.com/details?id=no.sveinub.vegkamera&feature=search_result

App3: Det finns även en anna App som ger ungefär samma information men i en liten annan design. Tyvärr blir inte bilderna lika instruktiva här då text om datum och tid är svåra att läsa av.

Länk: https://market.android.com/details?id=com.frankburmo.android.trafikk&feature=search_result

Sköna MCtouringhälsningar // HansR

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0